Tankar om Auschwitz

Gårdagen på Auschwitz var en dag full med blandade känslor och reaktioner. Våra onda fötter var ingenting jämfört med vad människorna där har varit med om. Det spelar ingen roll hur mycket man läser om det eller hur många filmer man ser, det är inget jämfört med att vara på plats. I början var det svårt att ta in vad som hänt på denna plats men desto längre in i lägret man kom desto verkligare blev det. Det är fortfarande svårt att ta in, ofattbart hur många som dog & hur grym människan kan vara.

Alla sa att Birkenau skulle vara stort så vi hade förväntat oss det. Men så stort som det egentligen var skulle jag aldrig kunna föreställa mig. Storleken på lägret representerade en bild av hur många människor som blev offer under förintelsen.

Besöken har satt sina spår i oss. Personliga beslut har tagits och vi blev nog lite bättre personer efter vi fick se detta. Många människor bör åka till Auschwitz 1&2 för att lära sig om hur livet är. Vad det är man kommer lära sig är individuellt. Beroende på vad det är i livet som är tufft och om vad som måste förbättras. Alla tar besöken olika men alla går därifrån med större kunskap och som bättre människor.

Sara, Filippa & Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>